Jay Asher Tizenhárom okom volt…





Eredeti cím: Thirteen Reasons Why 
Kiadó: Könyvmolyképző 
Oldalszám: 260 
Fordító: Farkas Orsolya 
ISBN: 9789632452616



Fülszöveg:


Hiába mondod a jövőnek, hogy STOP. Nincs REWIND gomb, nem tudod visszatekerni a múltat. Az egyetlen mód, hogy megtudd a titkot, …ha megnyomod a PLAY-t. 

Clay Jensen semmit sem akar tudni Hannah Baker kazettáiról. Hannah meghalt – gondolta –, magával kellett volna vinnie a titkát. 

Aztán Hannah hangja közölte Clay-jel, hogy az ő neve is elhangzik a kazettán és az is, hogy Clay valamilyen módon felelős a haláláért. Aztán Clay egész éjszaka a kazettákat hallgatta. Hannah szavai nyomán bejárta a városkájukat… …és amire fényt derített, az örökre megváltoztatta az életét. 

Véleményem: 

Hannah Baker 13 okot sorol fel,hogy miért adta fel az életét.Kazettákra vette fel a mondanivalóját és elküldte azoknak az embereknek akik főképp tehetnek a tragédiáról. A tizenhárom fő közül az egyik, Clay Jensen akivel kölcsönösen tetszettek egymásnak, de semelyikük sem lép semmit. Clay főképp azért nem mert hallott egy-két olyan pletykát amiben rossz színben tüntetik fel Hannaht.

Hannah először nem is komoly okokat mond el aztán a történet folyamán egyre durvább dolgok tűnnek fel a színen.Clay végigjárja a helyeket amikben a kazettákról szó van,kezdi őt is egyre inkább megrázni az,hogy mi mindenen kellett keresztül mennie Hannahnak. Voltak nagyon jó részei a könyvnek viszont az író életében nem láthatott még depressziós lányt.Hannah inkább hisztis volt mint depressziós.Nem hiszem,hogy egy olyan lány akinek az életkedve a béka segge alatt van elmászkálna bulizni meg fiúzni.Az író kicsit utánajárhatott volna a dolgoknak.Igaz a történet jó témát dolgozott volna fel de így kicsit nyomottabb lett a történet. 

Pontszám: 
Kedvenc szereplő: nincs 
Borító: Tetszik

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése