George R R Martin: A Jégsárkány




Eredeti cím: The Ice Dragon
Kiadó: Alexandra
Oldalszám: 120
Fordító: Bujdosó István
ISBN: 9789633577486
Illusztrálta: Luis Royo



Fülszöveg:

Létezik egy legendás lény, a jégsárkány, amelyről csak félve mernek suttogni az emberek. Szárnycsapása nyomán nem marad más, csak fagy és pusztulás. De van egy kislány, Adara, aki nem fél a jégsárkánytól, hiszen ő maga is a tél gyermeke. Ez az ő története.

George R. R. Martin meséje egyszerre megrendítő és csodálatos, olyan olvasmány, amiben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelhetik. A tűz és jég dala sorozattal világhírűvé vált szerző A jégsárkánnyal is bizonyítja, hogy számára a műfaji határok inspirációt jelentenek, nem korlátokat.


"Sárkányok közeledtek az égen. Ilyen fenevadakat még sosem látott. A pikkelyük sötét volt és kormos,nem olyan volt mint Hal sárkányáé"

Véleményem:

Megosztott véleményem van a könyvről, nem a történettel kapcsolatban hanem a besorolásával inkább. Alapból kicsit furcsálltam, hogy  ifjúsági/gyerek besorolást kapott a könyvesboltokban a könyvön pedig megtalálható egy olyan kis cukiság, hogy "Elbűvölő MESE Westeros világából, MINDEN KOROSZTÁLYNAK" 
Ehhez képes azért van benne pár olyan rész amit a kicsiknek nem igazán kéne olvasniuk.

A történet viszont nagyon tetszett nekem, igazán hangulatos volt, igazi Martin iromány.
Adara igazán bátor kislány a történetben a Jégsárkány pedig igencsak aranyos jószág volt, el főképp a kötet végére derül ki. Egyik szívfájdalmam a könyv rövidsége és tartalom hiánya volt, az események pedig olyan gyorsak és semmitmondók voltak... a könyv felében nem történik semmi aztán hirtelen szar van a palacsintában ami aztán olyan gyorsan oldódik meg, mintha nem is lett volna probléma.

Adara apja meg nem volt túl okos, az önzősége mindenkit veszélybe sodort csak mert neki nem tetszett az, hogy ott kéne hagynia a földjét. Hát nem tudom de hasonló helyzetben inkább a gyerekek lettek volna fontosak, főleg úgy, hogy a történet végén ugyan úgy el kell hagyniuk a földet.

És itt a legvégén megjegyezném,hogy az illusztrációk valami gyönyörű szépek voltak, Luis Royo nagyon érti a dolgát :)


"A jégsárkány halált lehelt a világra. Halált, és csendet és irgalmatlan hideget"

Pontszám:
Borító: Gyönyörű

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése