Stephenie Meyer New Moon – Újhold




Eredeti cím: New Moon
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 512
Fordító: Rakovszky Zsuzsa
ISBN: 9789632453576
Sorozat: Twilight Saga


Fülszöveg:

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket… Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?


Véleményem:

Az Újhold arról szól, hogy Edward a Jamesel való eset és Bella félresikerült szülinapja után úgy dönt, hogy Bellának biztonságosabb, ha nincs a közelben. Azért, hogy Bella elfelejtse őt elvesz minden tárgyat ami rá emlékezteti és nyom nélkül eltűnik. Bella elveszettnek és üresnek érzi magát, lelkibajait Jacob társasága enyhíti csak.


Bella megismerkedik Jacob barátaival akikről kiderül, hogy vérfarkasok.Eközben Viktória a nomád vámpír Bellára vadászik, bosszút akar állni Jamesért. A vérfarkasok próbálják megvédeni Bellát aki állandóan bajba keveredik és keresi az extrém helyzeteket.

Bella végigszenvedi a fél könyvet aztán Alice elmegy érte mert Edward meg akarja öletni magát mert halottnak hiszi Bellát.Elmennek Olaszországba, hogy megmentsék Edwardot a Volturitól. Bella épp időben érkezik de a Volturi elfogja őket és ultimátumot adnak nekik, hogy Bellát haladéktalanul vámpírrá kell változtatniuk. Őszintén megvallva nekem ez a könyv volt a legkevésbé szimpatikus a négy regény közül.





Film:


Edward és Bella boldogságát beárnyékolják a lány tizennyolcadik születésnapján történt események. Edward kénytelen belátni, hogy a szerelme nincs biztonságban mellette.

Elhatározza, hogy szakít a lánnyal, és a családjával együtt elköltöznek a városból. A csalódott Bellát a gyerekkori barátja, Jacob segíti át a nehézségeken. Eközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A fiúnak azonban van egy titka, a titokzatos Quileute indián törzs tagja. Kiderül, hogy Jacob vérfarkas, a vámpírok legfőbb ellensége. Ettől kezdve nemcsak Bella, hanem Edward élete is veszélyben van. 

Megjelenés: 2009
Rendező: Chris Weitz
Producer: Wyck Godfrey
Forgatókönyv: Melissa Rosenberg
Zeneszerző: Alexandre Desplat


Szereplők:

Bella Swan
Kristen Stewart
Edward Cullen
Robert Pattinson
Jacob Black
Taylor Lautner
Carlisle Cullen
Peter Facinelli
Esme Cullen
Elizabeth Reaser
Alice Cullen
Ashley Greene
Emmett Cullen
Kellan Lutz
Rosalie Hale
Nikki Reed
Jasper Hale
Jackson Rathbone


Sajnálatos módon a film sem nyerte el a tetszésemet,unalmas és értelmetlen volt számomra a sok felesleges szenvedés és hisztéria.
Míg a többi filmet újra lehet nézni párszor erre sosem tudtam rávenni magam többször,nem is szándákozom.

Minősítése: Nézhetetlen 








"Amit az erdőben mondott, nem érdekelt többé. Nem számított, hogy nem kellek neki. Mert nekem nem kell semmi a világon, ha száz évig élek is, csak ő…"


Pontszám:
Kedvenc szereplő: Jacob, Seht
Borító: Nagyon szép
Filmes borító: Elmegy

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése