Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat





Eredeti cím: Twilight
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 436
Fordító: Rakovszky Zsuzsa
ISBN: 9789632453538
Sorozat: Twilight Saga




Fülszöveg:

Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…




Véleményem:

A történet az éppen Forksba érkező Belláról szól aki apjához költözik, mert nem akar anyja terhére lenni. Bella mindig is utálta Forksot mert esős, komor hely mégis ez lesz új otthona.

Az új iskolában megismerkedik Edward Cullennel aki rögtön megtetszik neki. Edward nem olyan mint a többi fiú,intelligens, szellemes és különleges. Idővel kiderül, hogy Edward és családja vámpírok és, hogy Edward gondolatolvasó képességgel van megáldva.

Közben Jacob Black is Bellára hajt aki már gyerekkoruk óta ismeri Bellát és családját. Bella Edwarddal randizgat, ismerkedik aztán egy baseball meccs közepén megjelenik három nomád vámpír akiknek feltűnik, hogy Cullenékkel van egy ember is. Az egyikük, James üldözni kezdi Bellát akit végül el is kap egy cselnek köszönhetően.

Megharapja Bellát de Edward kiszívja a vámpírmérget és megmenti Bellát miközben a többiek megölik Jamest. Az események után Bella és Edward elmennek bálozni, ahol Bella közli Edwarddal, hogy vámpír szeretne lenni.
Izgalmas történet volt, viszont nekem néhol nagyon nyálasnak érződött. Edwardot egyáltalán nem kedveltem meg, számomra nagyon negatív volt a karaktere. Bella bénázásai meg kicsit idegesítőek voltak számomra.





Film:

Bella magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal. A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett. Edward ugyanis halhatatlan, mint a vámpírok. Ám ő nem vérre szomjazik, a családja más életmódot választott. A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki. Ám Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul a régi ellenségei is felbukkannak.


Megjelenés: 2008
Rendező: Catherine Hardwicke
Producer: Wyck Godfrey, Greg Mooradian
Forgatókönyv: Melissa Rosenberg
Zeneszerző: Carter Burwell



Szereplők:

Bella Swan
Kristen Stewart
Edward Cullen
Robert Pattinson
Jacob Black
Taylor Lautner
Carlisle Cullen
Peter Facinelli
Esme Cullen
Elizabeth Reaser
Alice Cullen
Ashley Greene
Emmett Cullen
Kellan Lutz
Rosalie Hale
Nikki Reed
Jasper Hale
Jackson Rathbone


A film elég jól átadja a könyv hangulatát és cselekményeit.

Igazából a színészválasztással nincs bajom, mindenki olyan amilyen a könyvben volt kisebb-nagyobb eltérésekkel de szerintem ez még elfogadhatónak mondható.

Lényegében a film nem lett a kedvencem de nem is olyan rossz mint ahogy mondják.

Minősítése: Egyszer-kétszer nézhető





„Sosem tűnődtem azon, hogyan fogok meghalni- bár az utóbbi hónapokban lett volna rá okom.


Pontszám:
Kedvenc szereplő: Emmett, Alice
Borító: Elmegy
Filmes borító: Szép

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése