Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás





Eredeti cím: Napfogyatkozás
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 672
Fordító: Rakovszky Zsuzsa
ISBN: 9789632455563
Sorozat: Twilight Saga



Fülszöveg: 

"Mondják, a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég. 
Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz. 
De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van, 
hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég." 
(Robert Frost: Tűz és jég)

Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosság sorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik?

Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is.





Véleményem:

Örültem neki, hogy az Alkonyat világa végre valami ujjat és igazán érdekeset tudott mutatni. Élveztem, hogy végre nem minden csak Bella, Jacob és Edward körül forog hanem más szereplőket is bevesznek a történetbe és fontos jelentőségük van. Kifejezetten tetszett, hogy az újszülöttek hogyan viszik bele Jasper történetét is a könyv egészébe.

Viszont még így is többet vártam, azért nem lett volna baj ha mondjuk a könyv legnagyobb része az újszülött vámpírokról szólt volna végig és az ő sztorijukat is megosszák az olvasókkal nem csak annyit, hogy megteremtették őket, kiképzés alatt vannak és egy ponton megtámadják majd Cullenéket.

A többi vámpír pedig...hát voltak érdekes karakterek azt meg kell hagyni de voltak olyanok akik nagyon menők voltak, mind könyvben, mind pedig a filmben. Ilyen volt példának okáért Riley vagy Bree Tanner, akit nagyon sajnáltam, hogy ilyen sorsra jutott a könyv végén pedig aztán pont ő nem tehetett semmiről.




Film:


Miután kiderül, hogy a szépséges Bella (Kristen Stewart) és a vámpír Edward (Robert Pattinson) képtelenek egymás nélkül élni, kapnak egy új esélyt, amely a lány életét örökre megváltoztatja. Bella végleg eldöntötte, hogy a 18. születésnapján vámpírrá változik, amely feltétele volt szabadulásuknak és közös jövőjüknek. Jacob azonban alaposan felkavarja az idillt, kiderül ugyanis, hogy vérfarkas, a vámpírok legnagyobb ellensége, és mindent elkövet, hogy lebeszélje a lányt, akibe ő is szerelmes. A két fiú közötti szerelmi viszály elhatalmasodik, ám amikor Bella élete újra veszélybe kerül, az ősellenségek szövetségre lépnek.


Megjelenés: 2010
Rendező: David Slade
Producer: Wyck Godfrey, Greg Mooradian, Karen Rosenfelt
Forgatókönyv: Melissa Rosenberg
Zeneszerző: Howard Shore



Szereplők:

Bella Swan
Kristen Stewart
Edward Cullen
Robert Pattinson
Jacob Black
Taylor Lautner
Carlisle Cullen
Peter Facinelli
Esme Cullen
Elizabeth Reaser
Alice Cullen
Ashley Greene
Emmett Cullen
Kellan Lutz
Rosalie Hale
Nikki Reed
Jasper Hale
Jackson Rathbone



Nagyon tetszett ahogy a film átadta a könyv egészét így szerintem ez az egyik legjobb Alkonyat film mind közül. 

Jól eltalálták az újszülöttek viselkedését és nagyon jó lett a színész választás is a szerepekhez. 

Minősítése: Élvezhető




"Kinyújtottam a kezem: az ezüstös félhold jóval tisztábban látszott az én tejfehér bőrömön, mint Jasper alabástrom csuklóján.
Jasper halványan elmosolyodott. 
– Nekem egy csomó ilyen hegem van, Bella!" 


Pontszám:

Kedvenc szereplő: Emmett, Alice
Borító: Elmegy
Filmes borító: Szép

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése